Zvýšenie tržieb Scubashop o 42 % vďaka cielenej reklame | KREJTA

Prípadová štúdia:

Zvýšenie tržieb e-shopu Scubashop o 42% za pol roka vďaka cielenej reklame

Detail projektu:

Podvodný svet je neskutočne pestrý. S Happy Divers, certifikovaným centrom potápania, a zároveň našim klientom, ho preskúmate naozaj dosýta. Bez špeciálnej výbavy, to ale pôjde len ťažko, preto Happy Divers prevádzkujú taktiež e-shop s potápačskými potrebami – Scubashop

Aby sa o ňom dopočulo čo najviac nadšencov do potápania, dali nám za úlohu zlepšiť ich pozíciu na Google s pomocou PPC. Ponorili sme sa do toho, a výsledok skutočne stojí za to. Pozrite sa, aké zmeny sme dokázali za pol roka.

Služby projektu:

Marketing bez dát je ako potápanie bez šnorchla

Bez PPC reklamy vo vyhľadávačoch sa dnes nezaobíde žiadna firma. Rovnako tak, už tiež nestačí iba zapnúť reklamu a počítať tržby. Kampane je nutné pravidelne vyhodnocovať a neustále hľadať cesty, ako dosahovať lepšie výsledky. Nestačí spoliehať iba na šťastie a náhodu.

Väčšinou sa na nás firmy obracajú potom, čo už skúsili propagáciu na vlastnú päsť, ale nepriniesla im výsledky, v aké dúfali. Pri Scubashope to bolo podobné. Najskôr sme teda vykonali dôkladný audit predchádzajúcich kampaní a zistili, že reklame chýbali ciele a stratégie. E-shop ani zďaleka nedosahoval svoj plný predajný potenciál a nefungoval efektívne. Bolo na nás, aby sme to zmenili.

Ukážte ľuďom produkty, ktoré najviac potrebujú

Rozhodli sme sa vytvoriť novú vyhľadávaciu kampaň, postavenú na kľúčových slovách, ktorá bola historicky najviac konverzná. Ako zdroj dát poslúžili platené kampane na Google Ads aj štatistiky návštevnosti na Google Analytics, aby sme nezabudli ani na organickú návštevnosť.

V nákupoch sme spustili rovno 2 kampane. Primárne sme sa podľa Paretovho pravidla sústredili na produktové kategórie, ako potápačské plutvy, okuliare a šnorchle, ktoré predstavujú približne iba 20 % ponuky, ale prinášajú e-shopu až 80 % tržieb. Väčšina rozpočtu na reklamu smerovala do tejto kampane. Druhá kampaň naopak cielila na ostatné produkty a pracovala s menším rozpočtom, aby klient nestratil získanú pozíciu na trhu.

Na malých detailoch záleží

Na zdokonalenie strojového učenia sme taktiež prenastavili meranie pomocou Google Ads, aby merali konverzie priamo na e-shope klienta. Vďaka tomu, algoritmus pracoval s väčším množstvom dát. Okrem týchto kampaní boli využité remarketingové publiká na oslovenie užívateľov, ktorí web navštívili v minulosti. A výsledky?

Čísla hovoria za všetko

Celkové tržby e-shopu narástli o 42 % iba za pol roka, pričom tržby dosiahnuté čisto prostredníctvom Google Ads vzrástli až o 64 %. Pri vyhodnotení kampane, je ale potrebné brať do úvahy skreslenie spôsobené prísnejšími podmienkami pre cookie lištu, ktorá nám skomplikovala vyhodnocovanie výsledkov. Jednoducho povedané, pokiaľ užívateľ odmietol zdieľať svoje cookies, tak bola jeho návšteva webu zaznamenaná ako priama (tzv. direct). Celkovo tržby z directu narástli o 140 %..

Výdaje za reklamu sa niekoľkonásobne vrátili

Pomocou optimalizácie rozpočtu a stráženia návratnosti výdajov za reklamu, sme úspešne dokázali zraziť podiel nákladov na obrate (PNO) z pôvodných 25 % na 19 %. Prostriedky na reklamu, tak boli vynaložené oveľa efektívnejšie ako v minulosti. K zvýšeniu efektivity prispelo aj využitie CSS Partnera, ktorý poskytuje 20% zľavu na preklik v produktových kampaniach na Googli.

Naše výsledky za 6 mesiacov spolupráce

36 %

nárast konverzií

42 %

nárast tržieb

6 %

zníženie PNO

Referencia zákazníka

Filip Kabyl

Konateľ

551

Krejta solutions s.r.o.

Spolupráce s agenturou Krejta začala víceméně náhodou, ale rozhodně nelitujeme. Za více než rok spolupráce jsou vidět výsledky. Prodeje stále rostou. Domluva a vše bylo vždy perfektní. Děkuji.

Chcete vybojovať
viac objednávok?

odznak
odznak
odznak
odznak
odznak
odznak
odznak


^